«7 чудес України» вже створив 40 фільмів про туристичні містечка країни, – Томенко

4 Січня 2017 15:22

Дуже часто голови місцевих громад говорять про те, що не здатні пробити інформаційну блокаду для популяризації маловідомих цікавих містечок України. Тому головне завдання проекту знайти спосіб розповісти про унікальні українські містечка зі значимою історією та зробити їх привабливими для туристів.

Про це розповів засновник проекту «7 чудес України» Микола Томенко в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00 – 15:00 та 19:00 – 21:00) на телеканалі ZIK.

«Наш проект стартував 10 років тому. Ми починали свою роботу із найбільш значимих об’єктів культури, зокрема з тих, що були в межах спадщини ЮНЕСКО. У силу певних обставин – економічних, політичних та військових ми мали певну перерву у своїй роботі, але зараз поступово відновлюємо її», – пояснив Томенко.

Останній конкурс проекту проводився між найцікавішими з погляду туризму маленьким містами України. Перемогли такі міста як Галич, Канів, Біла Церква, Диканька,Ніжин, Хуст та Бердянськ.

«Наголошую на тому, що ми брали до уваги ті містечка, де є бодай якась інфраструктура для туристів. Ми обирали одного номінанта із області і намагалися, щоб усі регіони України були представлені. Наша ідея полягала ще і в тому, щоб менш відомі містечка пов’язати з більш розпіареними туристичними центрами. Адже в сьогоднішніх умовах, коли сфера туризму в країні зовсім не в пріоритеті, тільки таким підходом можна щось зробити», – зазначив Микола Томенко.

Засновник проекту нагадав, що вже створено 40 фільмів, які розповідають про українські центри та містечка. Їх можна переглянути на сайті «7 чудес України».

Джерело: zik.ua