О спорт! Ти – справедливість! Або чому Росія ворог олімпізму!

8 Січня 2017 21:47

Батько сучасного олімпійського руху П`єр де Кубертен у своєму головному світоглядному творі “Ода спорту” чітко визначив принципи сучасного олімпізму.
Серед найважливіших – це принцип справедливості: ” О спорт! Ти – справедливість! Ти вказуєш прямі, чесні шляхи для досягнення мети, поставленої в житті”. Чи не менш суттєвий принцип чесності та благородства: “О спорт! Ти – благородство! Ти нагороджуєш лаврами лише тих, хто боровся за перемогу чесно, відкрито, безкорисно”.

Отож, “допінгова державна політика” Росії є прямим порушенням і, власне, антитезою олімпізму.

Нагадаю й про не менш важливий документ – “Олімпійську хартію”, що нині діє в редакції 9 вересня 2013 року. Вона визначає, що метою олімпійського руху є становлення спорту на службу гармонійного розвитку людини, щоб сприяти створенню мирного зуспільства, що піклується збереженням людської гідності. У цьому випадку Росія, як країна-агресор, теж поставила себе поза олімпійським рухом.

З огляду на факти порушення світоглядних і базових принципів олімпійського руху, Росія повинна бути виключена із міжнародного олімпійського руху та, відповідно, позбавлена права не лише на участь в Олімпіадах, а й на проведення міжнародних змагань, як мінімум, із олімпійських видів спорту. Це стосується як футболу, так і біатлону, чи інших видів спорту.
Доки Росія діє проти ідеології олімпізму, олімпійський світ мусить бути проти Росії!
Віце-президент НОК України, почесний президент Федерації біатлону України Микола Томенко.

Athletes start the race in the men's 4x7.5km relay at the Biathlon World Cup in Hochfilzen, December 11, 2011. REUTERS/Heinz-Peter Bader (AUSTRIA - Tags: SPORT BIATHLON)