Більшість депутатів не готова йти на перевибори Чернівецької міськради, – політолог

20 Січня 2017 19:56

1484829007_1474557828_babiuk

ля ініціювання розпуску Чернівецької міської ради наразі немає вагомих підстав.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив політолог Ігор Баб’юк.

Він сказав, що у випадку, якщо депутати не зможуть якісно організувати свою роботу на сесіях міськради, існує варіант вирішення цієї проблеми – розпуск міськради.

“Хоча, я не можу висловити впевненість у тому, що парламент може дати “добро” на це. Але для цього необхідні вагомі підстави. Усі незаконні рішення міськради мають бути оскаржені. Я не можу сказати, що міськрада прийняла якісь протизаконні рішення. Є певні порушення, але вагомих підстав наразі нема”, – сказав політолог.

Також Баб’юк вважає, що депутати міської ради не готові до проведення дострокових виборів.

“Вони прекрасно розуміють, що більшість з них не зможе набрати тієї кількості голосів, яку вони набрали. Деякі політичні сили, особливо ті, яких звинувачують у тому, що вони стали маріонетками, не готові йти на перевибори. Тому існують великі шанси, що вони вже у майбутню міську раду не пройдуть. Я переконаний, що ні “Рідне місто”, ні “Батьківщина”, ні інші партії не готові зараз до сценарію перевиборів. Щоправда, міський голова зацікавлений у проведенні перевиборів, бо у нього не має більшості. Тому, варіант перевиборів вигідний лише міському голові”, – додав І. Баб’юк.

Джерело: molbuk.ua