ПІДПІЛЬНИЙ КІНДРАТ

20 Січня 2017 19:20

Понад сотня чернівецьких підприємців продавали алкоголь “з-під прилавка” і завищували ціни

vimage1

У Чернівцях 108 продавців алкоголю та цигарок оштрафували за порушення правил торгівлі, повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

– Упродовж минулого року в ході перевірок питань додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства при здійсненні торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами у 108-ми платників було виявлено порушення законодавства, за результатами яких несумлінним підприємцям донараховано 1,8 мільйона гривень фінансових санкцій та акцизного податку. Кожна фактична перевірка дотримання законодавчих норм на ринку підакцизної продукції, яку проводять фахівці відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Чернівецької ОДПІ, – результативна,- розповіла начальник цього підрозділу Людмила Осадчук.

Виявляли різні порушення при реалізації підакцизних товарів – це здійснення господарської діяльності без наявності ліцензій за торгівлю алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Фахівцями Чернівецької ОДПІ торік було виявлено 8 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензій. Штрафна санкція за таке порушення складає 17 тисяч гривень, отож ризикова без ліцензійна торгівля для порушників принесе в бюджет додаткових 136 тисяч гривень.

Та найчастіше підприємці порушують встановлений державою порядок мінімальних та максимальних цін на алкогольні напої та тютюнові вироби. На цьому “погоріли” більше трьох десятків підприємців.

“Минулого року в Чернівцях було зафіксовано 5 фактів реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, сума штрафів за скоєні правопорушення 34 тис. грн. Крім того, учасникам реалізації підакцизних товарів неповнолітнім анульовано ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями чи тютюновими виробами”,- розповіла Л. Осадчук.

Нагадаємо: роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, тільки за наявності у них ліценз

 

Джерело: bukinfo.com.ua