Історичний вигляд центр Чернівців можна змінювати на власний розсуд.

1 Лютого 2017 16:41

У Чернівцях по-особливому зберігають історичний вигляд центру міста. У середині січня у будинку на вулиці Героїв Майдану, 24, вирішили розширити двері. Виглядало це досить непривабливо.

У відділі збереження архітектурної спадщини міської ради, який мав би зберігати історичний вигляд міста, кореспонденту molbuk.ua повідомили, що на це видали необхідні дозвільні документи:

“Громадською консультативною радою з питань охорони культурної спадщини м. Чернівців 16.06.16 р. з порядком денним “Про розщирення існуючого входу в магазин промислових товарів на вул. Г. Майдану, 24”. В ході обговорення вирішили пропозицю підприємця підтримати, оскільки фасад будинку буде впорядковано в комплексі виконання ремонтно-реставраційних робіт та забезпечити авторській нагляд при виконанні робіт. Висновок культурної спадщини видано 05.07.16 р. пропозиція не заперечується за умови повного обстеження несучих конструкцій”.

Нещодавно двері встановили. Ніхто цьому не завадив — ні інспекція благоустрою, ні відділ збереження архітектурної спадщини, адже є всі належні документи. Але питання, чи бачив хтось проект цих змін?

У Чернівцях архітектуру будинків псують законно