Колишній міліціонер намагався заплатити поліцейському за “кришування” бізнесу

28 Березня 2017 22:14

Неправомірну вимогу 33-річний чернівчанин намагався дати заступнику керівника Кіцманського відділу поліції за кришування грального бізнесу.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області, працівники Управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області затримали зловмисника на гарячому, пише0372.ua.

Підприємливий чоловік запропонував поліцейському дати підлеглим вказівку не здійснювати перевірки суб’єкта господарювання, котрий має намір відкрити гральний заклад в одному з населених пунктів Кіцманського району. За таке сприяння зловмисник обіцяв щомісяця надавати грошову винагороду. Отримавши від поліцейського відмову, чоловік усе одно продовжував наполягати на обговоренні умов кришування бізнесу.

Про надходження пропозиції неправомірної вигоди поліцейський повідомив Управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області. Близько опівдня 25 березня працівники обласного УВБ спільно з Слідчим управлінням ГУНП в Чернівецькій області та спецпідрозділом «КОРД» затримали зловмисника безпосередньо при спробі передачі частини суми у розмірі 2000 гривень. Як виявилося, чоловік раніше вже був судимий.

Правопорушника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. За вчинений злочин затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна.