На Буковині створили Асоціацію неврологів

28 Березня 2017 22:37

На Буковині створили Асоціацію неврологівПро це повідомляє департамент охорони здоров’я ЧОДА.

Як свідчить багаторічний досвід найбільш розвинених демократичних країн, на сьогодні найбільш оптимальною моделлю управління медичною галуззю є використання лікарського професійного самоврядування, що дозволяє у рівній мірі задовольнити потреби і захистити права як медичних працівників, так і пацієнтів. Тож одним з важливих аспектів реформування системи охорони здоров‘я України є розвиток лікарського самоврядування з демонополізацією та децентралізацією управління системи охорони здоров’я.

Захворювання нервової системи є одними з найбільш поширених у Чернівецькій області. Задля забезпечення надання населенню якісної неврологічної допомоги, є необхідність у постійному професійному розвитку лікарів цієї служби, а також потреба у покращення співпраці представників практичної охорони здоров’я та науковців Вищого державного медичного закладу України «Буковинський державний медичний університет». Зважаючи на це, під час установчих зборів, що відбулися 23 березня 2017 року в ОКУ «Чернівецька обласна психіатрична лікарня», лікарями-неврологами Чернівецької області було прийнято одностайне рішення про створення обласної громадської організації «Асоціація неврологів Чернівецької області».

Наразі до лав Асоціації увійшли майже всі неврологи області (близько 100 лікарів). Головою Асоціації одноголосно обрано завідувача кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології Вищого державного медичного закладу України «Буковинський державний медичний університет» доктора медичних наук, професора Валерія Пашковського.

В ході засідання фахівці обговорили перспективи розвитку неврологічної служби в області та напрямки роботи створеної Асоціації.