СБУ кваліфікувала обстріл консульства в Луцьку як теракт

29 Березня 2017 15:09

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею “терористичний акт” за фактом обстрілу і вибуху в будівлі генерального консульства Польщі у Луцьку, провадження на контролі у прокуратури Волинської області.

Про це з посиланням на прес-службу прокуратури Волинської області повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Хід розслідування у кримінальному провадженні про терористичний акт, скоєний на території генерального консульства Республіки Польща в Луцьку, знаходиться на особливому контролі прокуратури Волинської області. (…) Відомості про терористичний акт (ч. 1 ст. 258 КК України) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Прокуратура області підслідність у вказаному кримінальному провадженні визначила за слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Волинській області”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі повідомили також, що на момент вибуху в приміщенні знаходився консул і охорона консульства, які не постраждали.

У прес-службі відомства відзначили, що під час огляду місця події вилучено металеві осколки, циліндричний предмет, зовні схожий на хвостовик до реактивної гранати, жолоб з осколковими ушкодженнями. Також вилучено металевий предмет, схожий на кришку тубуса ручного протитанкового гранатомета.

“За словами начальника Управління СБУ у Волинській області Юрія Фелонюка, причиною вибуху став постріл з гранатомета РПГ”, – відзначає агенція.

Для розслідування створена група із співробітників СБУ і поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

В УСБУ у Волинській області наголосили, що інцидент вигідний лише Росії.

Як повідомлялося, вночі 29 березня невідомі обстріляли приміщення генерального консульства Польщі в Луцьку, розташоване на вулиці Дубнівській, 22б.