Буковинські бізнесмени позбулися ліцензій на алкоголь та тютюнові вироби

30 Березня 2017 15:30

Картинки по запросу сигарети і алкогольЗа два місяці цього року фіскальна служба за порушення законодавчих норм анулювала 97 ліцензій на право продажу алкоголю та 60 ліцензій на право реалізації тютюну.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Упродовж січня – лютого 2017 року суб’єкти господарювання нашого краю отримали 669 ліцензій, з них 371 – на право здійснення торгівлі у роздріб алкогольних напоїв та 298 – тютюнових виробів. За ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети Чернівецької області отримали 2,1 млн. грн.

На початок березня в області нараховувалося 4826 діючих ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, що належать 2132 платникам.

Загалом, в рамках виконання заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, у січні – лютому 2017 року проведено 35 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів.

Серед найбільш поширених порушень зафіксованих на теренах нашого краю є роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін, безліцензійна торгівля ними, зберігання та реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Також за результатами проведених перевірок застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму 0,9 млн. грн. Складено 88 адміністративних протоколів на загальну суму 1,9 млн.грн. Зареєстровано 4 кримінальних провадження за статтею 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Припинено діяльність 2-х незаконних виробництв підакцизних товарів. Вилучено підакцизних товарів на загальну суму 10,3 млн.грн.