Парламенту рекомендували прискорити розгляд у Закону “Про освіту”.

3 Квітня 2017 12:25

Національна Рада Реформ підтримала концепцію “Нової української школи”.

Крім того, Нацрада рекомендувала парламенту прискорити розгляд у другому читанні Закону “Про освіту”,  а також про інклюзивну освіту.

Про таке рішення Нацради, яке вона прийняла у суботу, 1 квітня, повідомила прес-служба Адміністрації президента України.

У черговому засіданні взяли участь президент Петро Порошенко, міністр освіти і науки Лілія Гриневич, голова Благодійного Фонду Порошенка Марина Порошенко та Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

Відкриваючи засідання, президент Петро Порошено наголосив на тому, що питання освіти – перший пріоритет для реформування держави.

Читайте також: “Нова українська школа”. Що потрібно знати про важливу реформу освіти. Інфографіка

“Учасники засідання зійшлися на тому, що в суспільстві накопичився значний попит на реформування саме середньої освіти. Окремої уваги потребує забезпечення рівного доступу до навчання усім, незалежно від соціального статусу, статі, стартових можливостей та індивідуальних особливостей”, – передає прес-служба.

Міністр Гриневич наголосила на необхідності запуску реформи шляхом ухвалення ключового для реформи – Закону “Про освіту”.

Під час засідання Марина Порошенко представила програму “Інклюзивної освіти”, яка покликана допомагати і розвивати дітей. Пілотний проект впровадження інклюзивного середовища вже стартував у 19 школах Запорізької області. Успішні результати проекту спонукали у 2017 році залучити до ініціативи Дніпропетровську, Житомирську та Хмельницьку області.