Що чи хто змусив дівчат порізати собі руки склом?

4 Квітня 2017 15:24

У Чернівцях у притулку для дітей п’ятеро юних дівчат потайки намагалися собі порізати руки склом.

Дівчатка порізали руки потайки у своїй кімнаті, одна із них заявила, що її в закладі ображають. Це, мовляв, і стало причиною такого вчинку.

“От у цьому передбаннику, перед туалетом. Двері були закриті і не було чути їхніх дій”, – розповіла Жанна Янчук, завідуюча притулком для дітей.

П’ятеро дівчат 14-16 років – вихованок цього дитячого притулку у Чернівцях одного вечора розбили склянку та порізали собі руки.

“Вони тут розбили, все скло злили в туалет, решту – заховали тут”, – повідомила Ж. Янчук.

Адміністрація закладу переконує: діти не завдали собі серйозних травм.

“Не було загрози, дітей перевірили медики. Ран не було, в дітей пошкрябання. У притулку тимчасово перебувають діти з неблагополучних родин”, – розповіла керівник закладу.

16-річна учасниця інциденту Аліна показує подряпані руки. Каже, дівчата думали в такий спосіб швидше потрапити додому.

“Є Богдана, така дівчинка, то це вона придумала, як попасти додому, втекти. Хочу додому, тут теж добре, але вдома краще”, – розповіла дівчина.

Тато Аліни зі слів дівчинки переконаний, що її у притулку ображають, відтак, поскаржився на це до поліції. Та забрати її додому зараз не може, бо не звертався до служби у справах дітей з відповідною заявою, обіцяє зробити це перед Великоднем.

Володимир Абасов, батько: “Дитина була неслухняна, в мене забрали дитину, вона втекла з дому. Тяжко було. Мені дзвонить дитина і каже: Папа, я себе уб’ю. Казала, що її б’ють. На її руках я знайшов подряпини”.

Вихованці притулку розповідають: саме Аліна провокує інших до небезпечних ігор зі своїм життям.

Андрій, вихованець притулку: “В нас вийшло так, що вона не один раз провокує дітей. В дитячому притулку переконують: з підлітками щодня працюють психологи. Стверджують, діти це зробили аби привернути увагу своїх рідних”.

Жанна Янчук, завідуюча притулком для дітей: “У більшості дітей, хто це зробив, до них не приходили рідні тривалий час”.

Наразі за кімнатою дівчаток у притулку пильно стежать, склянки їм замінили на паперові стаканчики. Перебування підлітків у притулку також контролюють правозахисники.