Унікальний безпечний гірокоптер створив чернівчанин

5 Квітня 2017 14:05

У звичайному гаражі Валерій Кульпінський виготовив літальний апарат, аналогів якому немає у світі. – У моєму гірокоптері встановлені соосні гвинти, які були використані у бомбордувальнику Ту-95. Ці два гвинти на одній осі обертаються в різні сторони, що дає велику економію палива. Але вважалося, що це складна конструкція, аби використовувати її для малої авіації. Однак я ризикнув – і в мене все вийшло. Конструкція створеного мною гірокоптера не має аналогів у світі, – розповів Інформаційному агентству АСС Валерій Кульпінський. – Також цей літальний апарат є безпечним завдяки тому, що має постійний режим самообертання гвинта. Навіть якщо на висоті раптом відмовить мотор, несучий гвинт продовжить обертатися – і гірокоптер безпечно приземлиться.

Працював над винаходом чоловік з 2006 року. Двигун встановили від автомобіля Subaru, редуктор із соосними гвинтами – власної розробки. Гірокоптер споживає 16-18 літрів бензину на годину. Розганяється літальний апарат до 160 км/год.

Винахідник на досягнутому не зупиняється: сподівається запустити гірокоптер у масове виробництво, зробити доступним для українців, знизити собівартість.

Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/20950-unikalnij-bezpechnij-girokopter-stvoriv-chernivchanin. Сайт http://acc.cv.ua/