В України є шанс на отримання ще трьох траншів МВФ

7 Квітня 2017 10:22

У МВФ допускають можливість отримання Україною ще трьох траншів до кінця цього року.

В України є шанс на отримання ще трьох траншів МВФПро це заявив речник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс, пише “Радіо “Свобода“.

Загальна сума ймовірної позики становитиме близько 4,4 млрд дол., в разі виконання Україною реформ, передбачених програмою співпраці.

“Ми можемо завершити цього року ще три перегляди (програми співпраці з Україною. – ред.), якщо все відбуватиметься за планом. Це залежить від здатності влади вчасно виконати зобов’язання щодо реформ за цією програмою. Це майже самозрозуміло, але це дуже важливе застереження. Ці три перегляди, якщо їх завершать, можуть сприяти наданню ще приблизно 4,4 мільярда доларів цього року”, – сказав речник.

За його словами, залежно від дій Києва ці плани МВФ можуть змінитися.

Міністерство фінансів України оприлюднило повний текст меморандуму з Міжнародним валютним фондом. Документ на 34 сторінках можна подивитися на сайті Мінфіну.
До тексту меморандуму також додали лист до директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард від 2 березня 2017-го, в якому міститься прохання перенести терміни впровадження пенсійної і земельної реформ.