Потяг Чернівці-Ужгород відновлять

8 Квітня 2017 12:38

Начальник відділу з питань туризму обласної державної адміністрації Володимир Фурдига в програмі «Суть Речей» розповів про домовленість відновлення потяга з Чернівців до Ужгорода.

“…Схід хоче їхати на Захід. Захід хоче їхати на схід. Ми здружилися і спілкуємося з Херсоном. Там море, у нас гори. Вони багато хто не бачили гір і ми, коли розказували про наші гори, про наші ріки, про наш чудовий край, про наших людей, про нашу кухню, то вони дуже були зацікавлені і незабаром, я більш ніж впевнений, що багато хто приїде до нас. І , звичайно, наші люди, ми також розказуємо, показуємо в соцмережах фотографії, спілкуємося, кажемо, де які виставки, будь ласка, наші люди також будуть їхати на Херсонщину”, – розповідає Фурдига.

– Так само Закарпаття з нами. Ми хочемо обмінюватися, спілкуватися. І зустріч, яка відбулася між Закарпаттям, Львівською та Франківською областями, під керівництвом директора департаменту туризму та курортів Ліптуги Івана, то ми вже звернулися до Кабінету Міністрів, щоб відновити потяг – Ужгород-Чернівці, Чернівці-Ужгород. Це сполучить два туристичні регіони і дуже легко буде дістатися до Закарпаття і до Чернівців. Це питання, я думаю, зрушиться з місця, підтримка є в столиці, зацікавлені і в Львові, і в Франківську. Чим більше ми будемо обмінюватися, показувати, що у нас є, чим ми багаті. Турист приїхав сюди, а ми туди. Там курорти, у нас гори, у нас рафтинги, у них – теж, йдется у повідомленні начальника відділу з питань туризму.