«Шатун-урс» прагне повернутися на Буковину

10 Квітня 2017 10:02

«Шатун-урс» прагне повернутися на БуковинуОперацію «Шатун-урс», що була запланована на 20 березня у Чернівцях, силами активістів вдалося зірвати. Нагадаємо, федераліст-політолог-журналіст Олег Хавич зробив спробу організувати про вокативну структуру нібито для захисту національних меншин на Буковині.
Як з`ясувалося згодом, нацменшини про цю послугу його не просили. Далі було більше – Олег Хавич фігурує у списках помічника Путіна Суркова. Там значиться, що його проплачували.

І ще кілька негативів приніс на Буковину Олег Хавич. Активісти-патріоти попросили його не влаштовувати провокацій у мирному місті Чернівці і припинити «шатати» стабільну ситуацію у нас.

Хавич на умовляння і прохання не піддавався, а ліг у болото і казав, що його били. Насправді цього разу Хавича не чіпали. Але картинку на увесь «рускій мір» отримали.

Проросійські політики Європи, України і Росії наввипередки почали захищати Хавича, свободу слова і демократію. Навіть Медведчук виступив з грізною заявою. Але або він чогось не зрозумів, або йому не так описали події, які були насправді. Бо Медведчук у своїй заяві засуджував патріотів за те, що вони проти російської мови. Насправді Хавич виступає послідовно за ЗУНР. Отже, проти Россії і російської мови.

Відреагували на спробу «шатуна» і українські спецслужби. Зокрема, начальник департаменту захисту Національної державності СБУ Віктор Кононенко розповів, що їхні співробітники «припинили на Буковині діяльність фейкової ГО «Захист національних меншин», засновники якої за гроші російських кураторів проводили антиукраїнську пропаганду». Вони популяризували за вказівкою Кремля ідеї т. зв. «галицького сепаратизму», поширювали матеріали із закликами до економічного і політичного відокремлення західноукраїнських областей, готували та оприлюднювали у ЗМІ статті на підтримку терористичних організацій «ДНР/ЛНР», а також антиукраїнських політиків РФ на міжнародній арені.