Чернівецька міськрада відклала на довивчення питання складання мандатів 4 депутатів «Самопомочі»

11 Квітня 2017 08:48

Чернівецька міськрада відклала на довивчення питання складання мандатів 4 депутатів «Самопомочі»Чернівецька міська рада вирішила відправити на довивчення питання щодо дострокового припинення повноважень депутатів фракції “Самопоміч” Аліни Олевич, Андрія Брязкала, Богдана Ковалюка і Віталія Гавриша.

Відповідне рішення сьогодні на черговій сесії ухвалили 25-ма голосами (загальна кількість обранців – 42), пише molbuk.ua

Спочатку депутати відмовлялися розглядати ці питання. Так, за питання щодо дострокового припинення депутатських повноважень Брязкала за основу проголосували 17 обранців, а Гавриша – 21.

Натомість розглядати ці питання почали з проекту рішення, яке стосується дострокового припинення депутатських повноважень Богдана Ковалюка.

Керівник фракції “Самопоміч” Віталій Гавриш на початку розгляду цього питання розповів, що всі чотири заяви були написані депутатами власноруч.

“За попередньою домовленістю, наші заяви були написані і передані нашому представнику в центральний офіс у зв’язку з оголошенням про можливе службове розслідування. Проте, окрім розголошення в ЗМІ про те, що таке службове розслідування буде, нам не повідомили жодних результатів його. Говорити про те, чому ці заяви нами були надіслані, і чому вони були надіслані, нам достеменно невідомо”, – сказав депутат.

Депутат “Рідного міста”, керівник земельної комісії Володимир Бешлей нагадав своїм колегам, що його комісія пропонувала не підтримувати вказані проекти рішень.

Самі ж депутати, заяви про складання повноважень яких розглядала сесія, поскаржились на “лавину доносів”, які писали на них у Чернівцях.

Зокрема, депутат Ковалюк заявив, що згідно з отриманою ним інформацією, одним із “донощиків” був міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Пізніше депутат фракції “Батьківщина” Юрій Бурега поцікавився у депутатів “Самопомочі”, чи правда, що міське партійне керівництво влітку 2016 року вимагало у них лобіювати питання завезення до Чорнівки львівського сміття, і чи випадково не через це чотирьох депутатів “Самопомочі” попросили написати заяви про складання мандатів.

Гавриш відповів, що згаданих вказівок від керівництва осередку до них не надходило.

“Але не можна виключати того, що прийнята міськрадою заборона ввезення львівського сміття могла бути причиною таких відносин до нас як депутатів міської ради”, – додав Гавриш.

Пізніше керівник “Рідного міста” Василь Продан заявив, що “Каспрук примушував деяких колег писати доноси на чотирьох депутатів “Самопомочі”, чим хотів їх дискредитувати”.

Також він заявив, що для вирішення ситуації, яка виникла всередині чернівецької “Самопомочі”, до міської ради необхідно запросити всеукраїнське або хоча би обласне керівництво партії.

“Я би пропонував звернутися до керівництва партії – обласного чи загальноукраїнського, хай пояснять чому вони хочуть відкликати цих людей. Це занадто важливе питання”, – сказав Продан.

“Хай приїде хтось зі штабу з Києва. Ми ж бачимо, що це – чи не найактивніші депутати міської ради”, – додав він.

За четвірку “Самопомочі” заступилась також депутат “Батьківщини” Любов Сорохан.

“Вони підзвітні своїм виборцям. На жаль, політична вертикаль. Якийсь дядько з Києва, який для мене особисто, і для наших виборців є ніхто, приїхав, прочитав “маляву”. Виліз на екран телебачення, спаплюжив цю “Самопоміч” у Чернівцях. Я тоді ще сказала: “Боже мій, ну що він верзе? Про що він говорить?”, – сказала вона, очевидно, маючи на увазі лідера парламентської фракції “Самопоміч” Олега Березюка.

Сорохан заявила, що “якщо є такі проблеми, то вони вирішуються у вузькому колі”.

“Розмовляється з людьми, а не виходиться на телеефір і їх обливають брудом”, – додала вона, наостанок запропонувавши відмовити у задоволенні всіх чотирьох проектів рішень.

Пізніше депутат Бешлей запропонував депутатам зняти всі чотири питання про дострокове припинення повноважень депутатів “Самопомочі” на довивчення. “За” проголосували 25 обранців, рішення прийнято.