Чернівецькі податківці пояснили, за яких умов можна подати декларацію пізніше

11 Квітня 2017 08:52

Чернівецькі податківці пояснили, за яких умов можна подати декларацію пізнішеТерміни подання податкової декларації для фізичних осіб можна подовжити, повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Податкова декларація платниками податку на доходи фізичних осіб подається за попередній календарний звітний рік до 1 травня.

Фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею декларації.

Відповідно, кінцевий термін подання у поточному році податкової декларації за результатами 2016 року – 3 травня 2017 року (з урахуванням п. 49.20 ст.49 ПКУ), граничний термін сплати податкового зобов’язання, визначеного у такій декларації – 31 липня 2017 року.

Разом з тим, п. 102.6 ст. 102 ПКУ передбачено, що граничні строки для подання, зокрема, податкової декларації, підлягають продовженню за письмовим запитом платника податків, якщо такий платник упродовж зазначених строків:
– перебував за межами України;
– перебував у плаванні на морських суднах за кордоном України у складі команди (екіпажу) таких суден;
– перебував у місцях позбавлення волі за вироком суду;
– мав обмежену свободу пересування у зв’язку з ув’язненням чи полоном на території інших держав або внаслідок інших обставин непереборної сили, підтверджених документально;
– був визнаний за рішенням суду безвісно відсутнім або перебував у розшуку у випадках, передбачених законом.

Штрафні санкції, визначені ПКУ, не застосовуються протягом строків продовження граничних строків подання податкової декларації згідно з цим пунктом.