Школярка з Чернівців перемогла на трьох всеукраїнських олімпіадах

12 Квітня 2017 14:56

Школярка з Чернівців перемогла на трьох всеукраїнських олімпіадахВідкриттям року називають Олександру Цепілову, школярку з Чернівців, що отримала призові місця одразу на трьох всеукраїнських предметних олімпіадах.

Олександра Цепілова – восьмикласниця. Цього року дівчина вперше брала участь у предметних олімпіадах. Має призові місця з фізики (третє місце), математики (третє місце) й лінгвістики (друге місце).

До восьмого класу дівчина навчалась в Чернівецькій школі №3, зараз – в ліцеї №1.

– До ліцею перейшла разом з подругою, – розповідає Олександра. – Ми гарно спілкуємось. Маю вже також нових друзів у ліцеї.

Улюблені предмети дівчинки – алгебра, інформатика та хімія.

– Хімія, інформатика дуже подобаються, – зауважує Олександра. – Та їх я не вивчаю на високому рівні. Інша справа – математика й фізика. До олімпіади готувалася сумлінно. Щоранку мала заняття. Так могло тривати до пізнього вечора. Займалася з учителями ліцею, викладачами університету. А ще знаходила й вирішувала різноманітні задачки у збірниках.

Найкращий результат (друге місце) Олександра показала на олімпіаді з лінгвістики. Цей предмет не вивчають у школі.

– Лінгвістика не потребує особливих знань із жодного з предметів, – зазначає Олександра. – Потрібна лише логіка, щоб шукати відповіді на всілякі запитання.

“Останнім часом мені часто кажуть, що я молодець, маю стільки успіхів у навчанні. Та коли це чую, то ніяковію, – зізнається Олександра Цепілова. – Бо я ж лише навчаюся, тобто роблю те, що мені подобається”.

Джерело: molbuk.ua