Луценко назвав дві контрабандні групи, з якими має боротись новий прокурор Чернівецької області

19 Квітня 2017 12:24

Луценко назвав дві контрабандні групи, з якими має боротись новий прокурор Чернівецької області

Генеральний прокурор України Юрій Луценко дав завдання новому прокурору Чернівецької області Олегу Соболю боротися з місцевими контрабандними угрупуваннями.

Про це Луценко заявив сьогодні під час представлення Соболя перед пресою і посадовцями області, пише molbuk.ua

Він заявив, що Буковина повинна була отримати нового прокурора, який буде протидіяти монополізації корупції.

“…Корупції, яка відверто, нахабно, і для всіх зрозуміло, сформована у двох найкрупніших злочинних угрупувань області. Давайте будемо говорити прямо. Корупція існує, контрабанда існує у всіх прикордонних областях. Але такої монополізованої, відвертої і нахабної діяльності двох угрупувань, які у своїх розмовах хизуються своєю недоторканністю, немає ні в Одеській, ні в Харківській, ні в якійсь іншій прикордонній області. І далі це терпіти я не збираюся”, – сказав Луценко.

“Мені очевидно, що контрабанда – більш економічне явище, аніж кримінальне. І воно залежить в першу чергу від економічної ситуації в країні, різниці цін у державах. Проте далі робити вигляд, що в Києві не бачать відвертості монополізованої бандитської системи, я б не радив”, – додав генпрокурор.
Він повідомив, що від нового прокурора Буковини він хоче бачити, в першу чергу, боротьбу з цією контрабандою.

“І буду говорити прямо: ці два угрупування “Слонів”, “Кушнірів” і мілкіші угрупування – мають просто зрозуміти, що часи безкарності пройшли. Або роззброєння, або протистояння з цілою вагою держави”, – сказав Луценко.

“За час моєї діяльності я рідко коли називаю угрупування прямо, але після цього ніхто з них ще не встояв. Ні в Миколаївській області, ні в Одеській області, ні в інших областях. Я як людина достатньо миролюбна, пропонував би цим громадянам перейти до якогось іншого виду легального бізнесу. Якщо цього не станеться, їм буде протистояти вся вага правоохоронної системи України. А нас, слава Богу, 150 тисяч – тільки “оперів”, – додав він.

“Всі, хто в обласній прокуратурі з цим не згоден, або якимось чином пов’язаний, прошу добровільно відійти, аби не сталося те, що сталося в Рівненській області”, – зауважив генпрокурор.

Раніше повідомлялося, що сьогодні у Чернівцях Юрій Луценко урочисто представив нового прокурора області Олега Соболя.

Джерело: molbuk.ua