Луценко незадоволений тим, як на Буковині розслідують кримінальні справи щодо вирубки лісів

19 Квітня 2017 12:56

Луценко незадоволений тим, як на Буковині розслідують кримінальні справи щодо вирубки лісів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко висловив невдоволення тим, як розслідуються кримінальні провадження щодо незаконної вирубки лісів у Чернівецькій області.

Про це він заявив у вівторок у Чернівцях під час призначення нового прокурора Буковини Олега Соболя, пише molbuk.ua

Зокрема він сказав, що минулого року в Україні значно пожвавилося протистояння з незаконною вирубкою лісів.

“В тому числі і в Чернівецькій області. Щоправда, це було зроблено в основному руками центрального апарату Генпрокуратури. Сюди приїжджав департамент у сфері економіки. Справа, як на мене, повільно рухається. Я буду обов’язково мати розмову із керівником департаменту, бо близько 20 тисяч кубів лісу відпущено по сфальшованих матеріалах, 1500 кубів – накладено арешт. А підозр все ще немає. Мене це дійсно не влаштовує. З іншого боку, аналогічна ситуація склалася в області. Область видала, наскільки я пам’ятаю, дві справи стосовно лісу. Звичайно, вони не настільки великі. Вони були проведені в листопаді минулого року, і досі немає жодної підозри”, – сказав Луценко.

Він назвав цей факт “неприпустимим” і закликав прокурора Олега Соболя взяти це питання на особистий контроль.

“Мене цікавлять не стільки обсяги лісу, а те, що посадові особи незмінні. Якщо я собі можу це дозволити сказати не як генеральний прокурор, а як звичайна людина, то я би взагалі би пішов на те, щоби змінити всіх керівників лісових господарств, бо без цього повірити у зміни без політики не можна. Хоча, це вирішую не я”, – додав Луценко.

“У мене звернення до відповідних місцевих прокурорів: якщо на вашій території будуть виявлені не вами підпільні лісопилки, браконьєрські вирубки – заяви на стіл зразу. Інакше це не зупинити. Ви живете на цих територіях і відповідаєте за це”, – сказав генпрокурор.

“Якщо у Кіцманському районі люди пишуть скарги про те, що там діють схеми незаконної вирубки, то перепрошую, в мене запитання: на холєри ви там тримаєте прокурора?”, – додав він.

Раніше повідомлялося, що Луценко назвав дві контрабандні групи, з якими має боротись новий прокурор Чернівецької області

Джерело: molbuk.ua