У Черівцях кампанія декларування вийшла на фінішну пряму

21 Квітня 2017 13:09

До завершення кампанії декларування доходів залишились лічені дні. Про попередні результати розповів начальник Чернівецької об’єднаної державної податкової інспекції Микола Загарюк. Станом на 20 квітня цього року до Чернівецької ОДПІ 2311 громадян подали декларації про майновий стан і доходи, з них 1901 – чернівчани та 410 жителів Глибоцького району. Загальна сума задекларованих доходів складає 105,7 млн. грн.

Найбільше декларантів відзвітували про продаж нерухомого та рухомого майна,- 465 громадян задекларували 9,7 млн. грн.; 327 – повідомили про успадкування чи отримання в дарунок майна на суму 32,9 млн. грн. Активно декларують свої доходи громадяни, які отримали інвестиційний прибуток. Так, з початку року 63 мешканці обласного центру відзвітували про 12,3 млн. грн. інвестиційного доходу. Вже 142 декларанти відзвітували про свої доходи від оренди нерухомого та рухомого майна на суму 4,3 млн. грн.

Про минулорічні доходи, які перевищують 1 млн. грн., повідомили троє чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 10,4 млн. грн. Найбільша задекларована сума – 4,0 млн. грн. Слід зазначити, що кампанія декларування громадянами минулорічних доходів відбувається щороку, упродовж перших чотирьох місяців року.

Однак, щороку знаходяться особи, які невчасно декларують отримані статки з причин “не знав, не зміг, не повідомили”, які призводять до непорозумінь та застосування штрафів. Тож варто брати приклад з тих громадян, які розуміють, що свідомість, праця, вихованість і повага до Закону кожної людини – є формулою розвитку суспільства. Дякуємо усім громадянам, які небайдужі до розвитку нашої територіальної громади і свідомо виконують свій громадянський обов’язок,-повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.