Сьогодні Міжнародний день солідарності молоді

24 Квітня 2017 14:19

Це свято з'явилося в міжнародному календарі в 1957 роціЦе свято з’явилося в міжнародному календарі в 1957 році для звернення уваги ЗМІ та державних органів влади до проблем молодого покоління. 24 квітня за ініціативою Всесвітньої федерації демократичної молоді відзначається Міжнародний день солідарності молоді.

Це свято з’явилося в міжнародному календарі в 1957 році для звернення уваги ЗМІ та державних органів влади до проблем молодого покоління. Сьогодні заходи, присвячені цій події, об’єднують різні громадські молодіжні організації, профільні міністерства, муніципалітети та просто активних молодих людей, які прагнуть жити в здоровому і свідомому суспільстві. Що ж стосується традицій цього свята, то раніше воно відзначалося дуже широко.

У Міжнародний день солідарності молоді проводилися молодіжні з’їзди, концерти та інші святкові заходи, програма яких ретельно продумувалась. Їх головною метою було – підкреслити високу мету дружнього об’єднання народів, колективізм, зміцнити єдність націй, продемонструвати своє прагнення об’єднати зусилля в боротьбі за права молоді, згуртувати молодь для вирішення своїх проблем.

Але з роками все це практично зійшло нанівець, і в даний час ця дата відзначається епізодично, як правило, з ініціативи та за підтримки різних молодіжних та громадських організацій. До речі, молодь планети отримала кілька свят – Міжнародний день молоді відзначається 12 серпня, Всесвітній день молоді 10 листопада, а українські юнаки і дівчата святкують День молоді України в останню неділю червня.

Джерело: acc.cv.ua