230 млн грн досі не поділили. Міський голова пояснив чому і хто у цьому винен

26 Квітня 2017 19:26

230 млн грн досі не поділили. Депутати заплуталися230 млн грн досі не поділили. Депутати вже навіть заплуталися, які питання і на яких сесіях вони мають розглядати Нагадаємо, депутати сьогодні мали провести два засідання. Але до 17-ї години досі не завершили березневу сесію. Депутати намагалися переконати мера, щоб перед розподілом коштів та змінами до бюджету варто розглянути вето міського голови. Але керівник юридичного управління попередив, що таке рішення буде незаконним. Та все ж депутати проголосували про новий порядок денний. Потім ще й до повернення до питання про передачу газорозподільчих мереж у власність міста, про що вже проголосували нині.  Тому 230 мільйонів гривень залишку бюджету 2016 року так і не розглянули.  У програмі “Суть Речей” на Радіо 10 міський голова пояснив, чому так важко працюється у сесійній залі міської ради.  Олексій Каспрук: Як я оцінюю роботу? Я зробив заяву нещодавно, як я її оцінюю. Оцінюю її я негативно, деструктивно. Можу сказати про те, що на сьогоднішній день ті рішення, які приймаються, які не приймаються в стінах Ратуші, вони шкодять територіальній громаді. Я завжди говорю депутатам, що вони можуть за щось не любити мене, у кожного є своя історія, і за майнові інтереси, і фінансові.  Представники Рідного міста, до прикладу, Анатолій Чесанов, один з основних опонентів моїх у сесійній залі, я його прошу 5-й рік, щоб він заплатив гроші за літній майданчик «Сорбонни». Він винен бюджету гроші.

Людмила Григорчук: А крім ваших слів не можна якось вплинути? Безперечно, у нас є претензії, судові позови, от наприклад рішення суду по Валерію Чинушу, більше мільйона гривень, які він винен за викуп земельної ділянки під готелем «Буковина». Зрозуміло, коли я вимагаю заплатити ці гроші, а не йду на якісь поступки, не намагаюся долучитися до того, щоб цей борг списати, вони призводять до того, що вони мене ненавидять. Інший міський голова чи підконтрольний секретар дозволить їм не платити, чи щось таке.

Тому оцінюю насправді дуже негативно. Говорять про те, що вся проблема у міському голові, але вони рік депутати не можуть обрати секретаря. Ну це точно не моя проблема. Ще депутати, які давали присягу, обіцяли щось виборцям, які не можуть вже місяць поділити 230 мільйонів міських грошей. Вони мають йти на дороги, добудову садочків, на закупівлю медичного обладнання, на виплату зарплат бюджетникам.

У нас досі продовження березневої сесії. Це нонсенс. Це ні в які ворота не лізе, коли рада засідає цілий день, або з 10-ї до 9-ї вечора і не приймається жодних рішень, або дрібні рішення, які не несуть важливого навантаження. А через розподіл коштів ми майже місяць втратили. Це місяць непоганої погоди. Ми запланували багато, ми вже купили медичне обладнання, яке сьогодні працює і рятує життя чернівчан. Ми купили дороговартісний, один з кращих в Україні апаратів штучної вентиляції легень, інтелектуальний для пологового будинку. Наскільки мені доповідали, то витягли з того світу вже трьох дітей. Вони без цього обладнання просто померли. Ми пропонуємо купити мамограф, щоб жінки проходили в поліклініці обстеження, а не в приватних структурах, не за великі кошти. Бо це є проблема, велика проблема. Місяць пройшов, рішення не прийнято. За цей місяць вже би провели тендерну процедуру і вже б за два тижні проводили обстеження. Негативно абсолютно оцінюю роботу.

Джерело: acc.cv.ua