СБУ затримала групу торговців зброєю із зони АТО, які “промишляли” в Чернівцях, Хмельницькому та Одесі

8 Травня 2017 19:18

НА СТРАЖІ ПОРЯДКУ / 
 
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали групу торгівців, які продавали вивезену із району проведення антитерористичної операції зброю та боєприпаси у кількох областях України.

Оперативники Одеського управління СБ України затримали одного з учасників угруповання під час спроби продажу автомату Калашникова з набоями.

Як повідомив прес-центр СБУ, в ході одночасних обшуків за місцем проживання зловмисників у Одесі, Хмельницькому та Чернівцях правоохоронці виявили великий арсенал зброї та боєприпасів, викрадених з військових арсеналів.

Співробітники спецслужби вилучили автомат Калашникова, три гвинтівки Мосіна, два гранатомети РПГ-18, пістолет-автомат “РАК”, гвинтівку з маркуванням “ММГ ВМ”, гвинтівка калібру 32 мм., по два пістолети Макарова та “ТТ”, пістолет “Форт-12 М” з глушником, пістолет-кулемет “РМ-63 ЯАК”.

Торгівці також зберігали десять гранат до підствольного гранатомету “ВОГ-25”, гранату РГД-5 та дві “РГО”, кілька тротилових шашок, чотири сигнальні міни та майже п’ять тисяч набоїв різного калібру тощо. За місцем проживання одного з фігурантів правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення бойових набоїв.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 263-1 та ст. 263 Кримінального кодексу України. П’ятьом затриманим, у тому числі організатору угруповання, повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Джерело: bukinfo.com.ua