Тютюнова контрабанда з пострілами

8 Травня 2017 19:11

Прикордонники Чернівецького загону в рамках операції «Кордон – 2017» продовжують активно протидіяти проявам протиправної діяльності на кордоні. Так, учора на Буковині прикордонники відділу «Селятин» попередили чергову спробу незаконного переправлення через кордон тютюнових виробів. Під час реалізації випереджувальної інформації групою реагування відділу «Селятин» спільно із військовослужбовцями з числа резерву, нещодавно прибулих курсантів Національної академії ім. Б. Хмельницького ДПСУ було виявлено групу осіб із ношами за плечами. Чоловіки несли на собі пакунки, замотані у чорні поліетиленові пакети та впевнено крокували в сторону кордону.

Побачивши прикордонників, правопорушники вдалися до втечі. Переслідуючи втікачів, правоохоронці здійснили два попереджувальних постріли вгору з автоматичної зброї. Згодом прикордонники були змушені здійснити ще ряд пострілів та затримати зловмисників. Жодних документів у правопорушників не було, з їх слів стало відомо, що вони місцеві мешканці, які проживають у н.п Селятин. Перевіривши ноші втікачів, з’ясувалося, що вони намагалися переправити 12 ящиків із сигаретами «Марбле» без марок акцизного збору.

Ще 10 ящиків тютюнових виробів марки «Марбле» і «Ротманс» затримано на ділянці цього ж відділу, днем раніше. Коробки із сигаретами невідомі намагалися приховати за двісті метрів від кордону, а в подальшому під покровом ночі переправити до сусідньої Румунії. Наданий час всі тютюнові вироби знаходяться на відділі прикордонної служби «Селятин», а в подальшому будуть передані представникам ДФС в Чернівецькій області. Відносно чоловіків, то на них складено адмінпротоколи за порушення прикордонного режиму та спробу порушення державного кордону, всі матеріали будуть направлені до суду.