У Чернівцях відгуділо свято духової музики (ФОТО)

11 Травня 2017 21:03

ДУХОВА МУЗИКА / 

Сьогодні, 11 травня, у Чернівцях відбулося свято духової музики, присвячене Дню Європи в Україні. Як повідомляє кореспондент «БукІнфо», головна тематична домінанта свята – національні музичні традиції України.

Свято розпочалося з одночасного виконання Державного Гімну України на трьох площах нашого міста (Соборній, Театральній та Філармонії). Відтак учасники свята дарували чернівчанам показові виступи, а згодом урочиста хода рушила по вулиці Котляревського до Театральної площі, де духові колективи пройшлися почесним марш-парадом. Родзинкою заходу стали виступи гурту мажореток-барабанниць Чернівецького міського палацу дітей та юнацтва.
Уже легендарна «Червона рута», «Гуцулка Ксеня», «Гуцульський марш» Б.Гриньовського, «Січова слава», кращі маршові композиції на основі українських козацьких пісень та багато інших композицій витворили для свята атмосферу національної самосвідомості, адже, як зазначили організатори, Європа починається не за кордоном, вона починається у кожному з нас.
Як зазначила у вітальному слові начальник управління культури ЧОДА Віра Китайгородська, саме цьогорічне свято відзначається у контексті святкування Дня Європи. І музичні традиції України різних регіонів органічно поєднані і гідно представлені крізь виконані буковинцями твори.
Також Віра Микитівна вручила керівникам музичних шкіл та духових оркестрів пам’ятні подяки від управління культури ЧОДА.
Зведені показові виступи перейняли естафету від одиничних (у виконанні конкретного колективу), а завершилося дійство вокально-хореографічною композицією «Обіймись, Україно».
БукІнфо (с)
Фото Максима Козменка
Джерело: bukinfo.com.ua