За невиконання блокування російських соцмереж будуть штрафувати

17 Травня 2017 10:16
За невиконання блокування російських соцмереж будуть штрафуватиШтраф становитиме до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Невиконання указу президента України Петра Порошенка про заборону в Україні низки російських соціальних мереж і веб-сервісів тягне за собою накладення штрафу. Про це інтернет-провайдерів попереджає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Штраф – у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті ж дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, згідно ст. 148-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення порядку та умов надання послуг зв’язку в мережах загального користування тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко вів в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів відносно ряду російських компаній. Обмеження стосуються, серед іншого соцмереж “Вконтакте”, “Однокласники” і сервісів “Яндекс”.

Джерело: pogliad.ua