Знамениту київську мозаїку знищили заради вивіски

22 Травня 2017 18:02

Знамениту київську мозаїку знищили заради вивіскиУ соцмережах помітили, що відкритий нещодавно ресторан знищив знамениту київську мозаїку української художниці-дисидентки Алли Горської “Вітер”.

Колись це був ресторан “Вітряк” на просп. Глушкова 11, пише активіст Володимир Кенгістов на своїй сторінці в Facebook.

“Mill Hub і Balkon studio беззастережно перемагають в номінації “рагульство року”, тому що когутское невігластво і жлобське ставлення до пам’ятки українського мистецтва спробуй ще ось так поєднати. До речі, постик з цими фотографіями вони видалили, а людей, які ставлять їм неприємні питання – банять. З грудня 2016-го цей ресторан – пам’ятник архітектури і монументального мистецтва, який охороняє держава. Але хлопці уявили себе дуже важливими комерс, яким можна знищувати українську культурну спадщину”, – зазначає він.

Алла Горська – українська художниця-шістдесятниця і відома діячка правозахисного руху 1960-х в Україні. Дружина художника Віктора Зарецького.

На столичному ВДНГ у жовтні відкриють Музей монументальної пропаганди. Музей складатиметься із закритої та відкритої частин. Крім скульптур зберуть і виставлять архівні матеріали. Скульптури розташують на алеях Експоцентру на площі 2 га.

Джерело: gazeta.ua