Охоплення “ВКонтакте” і “Яндекса” в Україні впало удвічі

26 Травня 2017 22:35

Аналітики відзначають зростаючі показники у Facebook і сайту браузера Opera

<p style="text-align: justify;">Багато користувачів відмовляються від російських сайтів. Фото: KNK.Media</p>
Багато користувачів відмовляються від російських сайтів. Фото: KNK.Media

Охоплення російських сайтів “ВКонтакте”, “Одноклассники”, Mail.ru і Yandex зменшився в 2-2,4 разу. При цьому, починаючи з 20 травня, сумарно їх середньодобове десктопне охоплення впало в 2,3 разу, такі дані наводить Kantar TNS CMeter.

Найвідчутніше падіння почалося 22 травня, коли більшість провайдерів включили блокування, тому, хоча в понеділок охоплення зазвичай зростає після просідання на вихідних, в поточній ситуації відновлення не відбулося, і охоплення продовжило падіння, зазначили аналітики.

“Як би масово не поширювалася інформація про те, як “уникнути” блокування, як і прогнозувалося, більшість інтернет-користувачів не ускладнюватимуть собі життя, і їм легше перестати користуватися заблокованими ресурсами”, – наголосила керівниця проекту інтернет-досліджень Kantar TNS CMeter Ганна Шахдінарян.

11_01

У виграшній позиції, як і раніше, залишається Facebook, приріст добового десктоп охоплення якого становить 30%.

2_16

З моменту оголошення про блокування, триває зліт Opera.com: тижнева аудиторія сайту браузера з вбудованим VPN зросла з 1% до 12%.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яке передбачає заборону російських інтернет-сайтів і сервісів, у тому числі “Mail.ru” (www.mail.ru), соцмереж “Вконтакте” (www.vk .com) і “Одноклассники” (www.ok.ru), а також до низки сервісів російського порталу yandex.ru і іншим російським ресурсів.

У свою чергу, в МВС України висловили розуміння, що в короткі терміни виконати рішення Ради національної безпеки і оборони України про блокування російських сайтів не є можливим, однак очікують, що провайдери сумлінно його виконуватимуть.

 

Джерело: ukr.segodnya.ua