В Україні хочуть закрити ще 20 сайтів – Мінінформполітики

26 Травня 2017 22:32

Зараз список інтернет-ресурсів знаходиться на розгляді в Службі безпеки, зазначив Аласанія

<p style="text-align: justify;">Сепаратистські сайти в Україні хочуть закрити. Фото: buhbiz.com.ua</p>
Сепаратистські сайти в Україні хочуть закрити. Фото: buhbiz.com.ua

Міністерство інформаційної політики ініціювало питання про закриття ще 20 інтернет-ресурсів сепаратистської спрямованості. Про це розповіли у відомстві, передає “Апостроф”.

Як розповів член експертної ради при Мінінформполітікі Зураб Аласанія, відомство направило в СБУ список з 20 сайтів, які мають намір заблокувати в Україні.

“З відомих мені сайтів там тільки один – “2000”. Всі інші сайти я в упор не знаю, наприклад, “Ополченець”… Ну, тобто, зовсім кінчені: маленькі, жахливі, виглядають погано і дивно. Вибирали, звичайно, не навмання, а користувалися базами даних, в тому числі і сайту “Миротворець”, – розповів Аласанія.

У свою чергу заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін відзначив, що при міністерстві була створена спеціальна група, яка моніторила підозрілі сайти.

“Потім були проаналізовані ресурси, які підтримуються російською стороною і суб’єктами, пов’язаними з терористичними організаціями на окупованих територіях. Ті ресурси, які містили ознаки закликів, описаних в законодавстві (зокрема, в Кримінальному кодексі), були спрямовані в СБУ для правової оцінки і реагування”, – зазначив Золотухін.

У свою чергу в СБУ днями заявляли, що поки немає механізму блокування російських інтернет-ресурсів, які потрапили під санкції, однак робота в цьому напрямку триває.

Нагадаємо, 16 травня президент України Петро Порошенко ввів в дії рішення РНБО про заборону в Україні ряду інтернет-ресурсів, в тому числі таких популярних соцмереж і сайтів як “ВКонтакте”, “Однокласники”, “Кинопоиск”, “Яндекс”, “Mail. ru “та інші. Під санкції також потрапили відомі програмні продукти “1С”, “Касперский”.

При цьому всього в немилості опинилися вже більше 450 компаній і 1228 фізичних осіб, а заборони будуть діяти від року до трьох.

 

Джерело: ukr.segodnya.ua