Епідеміологи не рекомендують купатися в Пруті через кишкову паличку

29 Травня 2017 18:04

Епідеміологи не рекомендують купатися в Пруті через кишкову паличкуЗ метою гігієнічної оцінки безпечності води та грунту в місцях масового відпочинку, де у поточному році планується відкриття 10-ти пляжів та 4-х зон рекреації, Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» досліджено 27 проб води за фізико-хімічними та бактеріологічними показниками, 24 проби за паразитологічними показниками, 3 проби за вірусологічними показниками, а також 23 проби грунту за фізико-хімічними та паразитологічними показниками, 24 проби за бактеріологічними показниками та 1 – за вірусологічними показниками.

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що 6 проб води, які були відібрані 24.04.2017 року та 23.05.2017 року з р.Прут та 1 проба грунту в районі пляжу м.Чернівці не відповідали нормативам за бактеріологічними показниками. За фізико-хімічними показниками відхилень не виявлено. Незважаючи на те, що патогенних мікроорганізмів в воді з річки Прут не було виявлено, кількість лактозопозитивних кишкових паличок перевищувала норматив в 4-14 разів. На якість річкової води безумовно впливають погодні умови, тому після їх покращення буде проведено повторне дослідження води з р.Прут.

В подальшому річкова вода протягом літнього сезону буде досліджуватись два рази на місяць, а грунт – один раз на місяць.