10 лютого Чернівці прийматимуть 250 монахів і монахинь УГКЦ зі всієї України

9 Лютого 2018 15:37

ДУХОВНА ПОДІЯ 

У суботу, 10 лютого, Чернівці прийматимуть монахів і монахинь всієї Української греко-католицької церкви – очікується 250 осіб. Буде спеціальна конференція, невеликий концерт для гостей від артистів філармонії та театру-студії “Гердан”, а також екскурсія містом. Є гарна нагода написати статтю і зробити фоторепортаж та сюжет. Адже сучасні монахи – це люди з вищою освітою, які працюють у садочках, школах, лікарнях, викладають в університетах, пишуть музику, співають.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала журналіст Наталя Фещук.

Кожного року проща монашества УГКЦ (або ж з’їзд богопосвячених осіб) відбувається в іншому місті. Цього року, своєю молитвою і присутністю, монахи і монахині з різних куточків України вирішили підтримати новостворену Чернівецьку єпархію УГКЦ і обрали для з’їзду Буковину.

Суботня програма виглядатиме так:

Катедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Руська, 28). З 8.15. – зустріч гостей і на подвір’ї собору – чай для них. О 10.30 – Служба Божа, яку очолить єпископ. 12:00 – похід вулицею Руською до Центральної площі: тут перед хрестом та шопкою відбудеться молитва за припинення війни в Україні та єдність всіх християн нашої країни.

Звідси всі вирушать до Вірменської церкви (Органного залу), де о 14:30 розпочнеться спеціальна конференція. О 15:00 – коротка мистецька програма: для гостей виступлять артисти філармонії Світлана Бардаус (орган) та Олена Урсуляк (вокал), а колядуватиме театр-студія “Гердан”.

Джерело: bukinfo.com.ua