Більшість українців дізнаються про свої права з ТБ

9 Лютого 2018 16:03

Більшість українців дізнаються про свої права з ТБ

Більшість, 75% українців, назвали джерелами інформації про права людини телевізійні програми, 41% – родичів і друзів, 30% – інтернет-сайти.
Основними джерелами інформації про права людини для українців є телебачення, спілкування з родичами і друзями, інтернет-сайти. Такі дані соціологічного дослідження оприлюднила на прес-конференції голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик, пише Укрінформ у п’ятницю, 9 лютого.
Так, українці черпають уявлення про свої права з телевізійних програм, інтернет-сайтів. Також дізнаються цю інформацію від родичів і знайомих.
“Зі школи і вищого навчального закладу про свої права і способи їх захисту дізнаються тільки 15% опитаних”, – сказала Печончик.
Вона уточнила, що люди могли обирати кілька варіантів відповідей і 75% респондентів назвали джерелами інформації про права людини телевізійні програми, 41% – родичів і друзів, 30% – інтернет-сайти, 26% – особистий досвід і 23% – газети.
Опитування було проведене фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва разом з Офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини за підтримки програми розвитку ООН в Україні.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше третини українців довіряє соцмережам як джерелу інформації.
Як повідомлявКорреспондент.netтелебаченню довіряє 49% українців, тоді, як українським сайтам – лише 41%.
Джерело: ua.korrespondent.net