Кабмін ухвалив важливе рішення щодо “мовної” статті закону про освіту

14 Лютого 2018 23:04

Кабмін подовжив перехідний період для запровадження

Кабмін ухвалив рішення щодо продовження перехідного періоду для запровадження “мовної” статті закону “Про освіту”. Відтак, діти з національних меншин і їхні батьки отримали більше часу, щоб звикнути до нових правил викладання.

Про це повідомляє ТСН.

Так, урядовці подовжили перехідний період для запровадження “мовної” статті закону “Про освіту” для національних меншин.

Таким чином, у дітей з національних меншин та їхніх батьків буде більше часу для переходу на нові правила викладання предметів.

Зауважимо, що перехідний період триватиме до 2023 року.

“Ми завжди будемо виходити із забезпечення прав національних меншин всередині країни, але завжди пріоритетом номер один буде розвиток української мови, культури”, – зауважив очільник Кабміну Володимир Гройсман.

Крім того, під час засідання Кабміну було ухвалено рішення щодо імовірного розширення санкцій проти РФ, які є пов’язаними із небезпекою використання російського програмного забезпечення.

Нагадаємо, раніше очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявляв, що Україна має утриматися від початку реалізації закону про освіту, допоки не буде проведено відповідні перемовини з національними меншинами.

Що таке закон про освіту? Це український документ, який викликав чималий резонанс за кордоном. Згідно із законом навчання з 5 класу у всіх школах здійснюється виключно державною мовою. Це викликало обурення в Угорщині, оскільки на території України проживає чимала нацменшина.

https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

Джерело: 24tv.ua