Київ заборонив ще дві книги з Росії

14 Лютого 2018 19:52

Київ заборонив ще дві книги з Росії

Експертна рада визнала невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення на території України.

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ Форс Україна у видачі дозволу на ввезення в Україну з Росії книг Постійна напруга Романа Сенчина і серії Подорож навколо світу(видавець – ТОВ Видавництво Е). Про це 14 лютого повідомили в прес-службі відомства в середу, 14 лютого.
Відзначається, що експертна рада визнала невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення на території України.
“У книзі Романа Сенчина присутня пропаганда імперських геополітичних доктрин держави-агресора і пропаганда війни. Один з її героїв, російський офіцер запасу, ностальгує за війною: “А навколо… Навколо Новоросія, Сирія… То один його однополчанин поїхав на Донбас, то інший домігся відправки в Сирію. З гордістю за цих хлопців повідомляв він і з образою на себе…” А далі – опис подій в Україні з пропагандистськими гаслами: “антидержавний переворот у Києві”,”гинули люди, що говорять по-російськи”, “Треба вводити війська – захистити наших братів і зупинити бандерівців-фашистів!”- йдеться в повідомленні.
Відносно змісту серії дитячих книг Подорож навколо світу у комісії питань не виникло. Однак видання не отримало дозвіл на ввезення і розповсюдження в Україні через “помилки в географії” (у вихідних даних видання зазначено: “Надруковано в Росії. Республіка Крим”).
У Держкомтелерадіо зазначають, що станом на 14 лютого було дано дозволи на ввезення майже 10,5 тисячі найменувань видавничої продукції з Росії, а також з тимчасово окупованих територій України. Одночасно надані 259 відмов у видачі дозволів, з них 30 – на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо.
Раніше Держкомтелерадіо опублікував перелік книг, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.
Джерело: ua.korrespondent.net