Перед консульством Польщі в Києві вивісили мапу “польських злочинів”

14 Лютого 2018 21:52

Подію широко висвітлили в польських ЗМІ

На стенді перед консульством Польщі в Києві учасники організації Чорний комітет вивісили дошку так званих польських злочинів проти України.

Яу пояснили в прес-службі руху акція була здійснена у відповідь на відверто антиукраїнські кроки польської сторони.

“Зокрема, було згадано про окупацію українських земель, полонізацію населення, пацифікацію, етнічну чистку під назвою операція Вісла, репресії та концтабори”, – йдеться в повідомленні.

Подію широко висвітлили в польських ЗМІ.

Стосунки України та Польщі перебувають у непростому становищі після чергового випаду Варшави. Сейм ухвалив закон про Інститут національної пам’яті, який значно розширює повноваження установи в справі розслідування “злочинів, скоєних проти польського народу і його доброго імені”. З 1 березня він набуде чинності.

Цей закон вводить кримінальну відповідальність за публічні висловлювання про причетність поляків до Голокосту в роки Другої світової війни. Зокрема, йдеться про використання формулювання “польські табори смерті”.

Крім того, забороняється заперечувати злочини українських націоналістів проти поляків. Ця норма стосується Волинської різанини, яку Варшава раніше визнала геноцидом. З критикою цього закону виступили США, Ізраїль і Україна.

Джерело: nv.ua