Рада викликала “на килим” очільника Нацполіції Князєва через масове звільнення патрульних

14 Лютого 2018 20:16

Сергій Князєв

Депутати вимагають від керівника Національної поліції України Сергія Князєва пояснити, чому патрульні поліцейські масово звільняються з правоохоронних органів.

Відповідний проект постанови №8034 зареєстрував 12 лютого нардеп від “Блоку Петра Порошенка” Сергій Каплін, пише UBR.

Проте документ ще не оприлюднили на офіційному сайті Верховної Ради.

Після виступу начальника поліції Волинської області Петра Шпиги перед депутатами облради широкому загалу стало відомо, що у Луцьку 50% особового складу поліції написали заяви на звільнення. Шпига припустив, що серед причин масового звільнення патрульних може бути високе навантаження правоохоронців.

Станом на листопад 2017 року в Україні було 11 663 патрульних. За кілька місяців звільнилися 1 311 поліцейських, більшість з них – за власним бажанням. Дехто обґрунтовує своє рішення розчаруванням у роботі через бюрократичні процедури, які гальмують розгляд справ. Ті просто “зависають” в судах або буксуються на рівні слідчих і прокурорів.

До слова, за даними опитування фонду “Демократичні ініціативи” та Центру Разумкова, яке відбулось у грудні 2017 року, 53,5% громадян не довіряють патрульній поліції. Загалом довіра до працівників Нацполіції за 2017 рік впала на 23,9%.

https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

Джерело: 24tv.ua