Сім бюджетних напрямків для романтичних подорожей

14 Лютого 2018 22:43

Фото: telegraph.co.uk

Для пригод не потрібен великий бюджет – подорож до Одеси чи навіть Відня може бути доступною і незабутньою

День святого Валентина — гарний привід ще раз зізнатися в коханні своїй другій половині. Сценаріїв на 14 лютого сила-силенна: хтось віддасть перевагу takeaway під улюблений серіал, хтось відправиться в кіно або ресторан, хтось подбає про незвичайний подарунок.

А можна зібрати валізи і вирушити у подорож. І не обов’язково до Парижа. У нашій країні та ближньому зарубіжжі є чимало романтичних місць. Ось кілька варіантів для гарного відпочинку в компанії коханої людини.

Софіївський парк, Умань

Більше двохсот років Софіївський парк в Умані вважається символом любові. Польський граф Станіслав Потоцький звів це мальовниче місце на честь своєї коханої Софії Вітт. Колись дика і пустельна територія перетворилася на казковий парк: загадкові гроти, фонтани та водоспади, ротонди й озера, античні скульптури та екзотичні рослини.

Софіївка разом із Версалем входить до списку найкрасивіших парків світу. Цей маршрут підійде тим, хто любить насолоджуватися тихою атмосферою без музики чи галасливих компаній. Можна заздалегідь записатися на екскурсію або ж просто прогулятися по парку з коханою людиною, розмовляючи про все на світі.

Середньовічний замок, Радомишль

Любителі історій про хоробрих лицарів, дам серця і неприступні замки можуть провести День всіх закоханих в автентичній обстановці середньовічного Радомисля. Замок-музей розташований у Радомишлі, в двох годинах їзди від столиці. Тут можна побачити величні покої, ландшафтні парки, а також острів у формі серця.

Радомишль просочений легендами. Одна з них говорить: якщо поглянути на острів з вежі замку, загадати бажання і вдарити у дзвін — воно обов’язково здійсниться. У закоханих є можливість забронювати не номер, а справжню келію, взяти участь в майстер-класах, а головне — разом здійснити подорож в минуле.

Озеро Синевир, Закарпаття

Україна прекрасна тим, що в ній є природа на будь-який смак. Озеро Синевир підійде для любителів лісів і гірських струмків, які в зимовий час стають ще красивіше. Тут можна відвідати відразу кілька середньовічних замків: Хустський, Ужгородський, Невицький та замок графа Шенборна. Але саме озеро Синевир вважається головною визначною пам’яткою: водойма з прозорою як сльоза водою оточена столітніми деревами.

Місцевість зберігає легенду про нещасну любов двох людей — графської доньки Синь і верховинського пастуха Вира. Саме їхнім іменам озеро завдячує своєю назвою. Привітні місцеві жителі із задоволенням розкажуть цю історію, яка разом з пейзажами зимових Карпат занурить закоханих у казку.

Одеса

Вона ввібрала французьку романтичність, італійську пристрасність, грецьку вдумливість. Місто багатолике: воно, як пазл, складається з безлічі культур. Звідси і його грайлива натура.

В Одеса є пам’ятки і розваги на будь-який смак. Можна відправитися в Оперний театр і долучитися до прекрасного. Хтось вважатиме за краще влаштувати романтичний пікнік на морському узбережжі. Центр міста з численними кафе і ресторанами нагодує не лише азійською і середземноморською, але і мексиканською, кавказькою та індійською кухнями.

Є місця, де закохані можуть просто побути удвох: зійти на Тещин міст, подивитися на порт з колонади і помріяти, розглядаючи будівлі в стилі бароко.

Попри велич готичних замків і скульптур, Прага напрочуд затишна

Прага, Чехія

Переступимо через кордон нашої країни. Прага справедливо випередила Париж в першості за звання найромантичнішого міста Європи. Все більше і більше мандрівників прагнуть потрапити до цього атмосферного міста і помилуватися його багатою культурною спадщиною.

Попри велич готичних замків і скульптур, Прага напрочуд затишна: вона манить своїми вузькими вуличками та камерними кафе. У чеські столиці панує атмосфера теплоти і благополуччя.

До речі, Карлів міст також відомий як «міст поцілунків». Чехи радять таке: відведіть кохану людину на міст, загадайте бажання, прикладіть руку до зображення Яна Непомуцького — і все здійсниться. Звісно, потрібно не забути про поцілунок.

Відень, Австрія

Хто не мріяв хоча б раз у житті потрапити на бал? У закоханих є такий шанс, адже саме в середині лютого відбуваються знамениті австрійський бали. Вальсувати під твори Штрауса в розкішному вбранні — незабутній досвід.

Втомившись від танців, можна відправитися на прогулянку по римських руїнах, відвідати палац Хофбург, Собор Святого Стефана, подивитися на Чумний стовп. Австрія точно сподобається любителям вина: не можна пропустити дегустацію в місті Баден, де вас неодмінно пригостять віденським штруделем і зацукрованими фіалками.

Сіґнаґі, Грузія

Сіґнаґі також знають як місто закоханих. Найрішучіші пари тут можуть розписатися і отримати офіційне підтвердження укладеного шлюбу.

Ті, хто не поспішає одружуватися, теж знайдуть для себе багато цікавого. Скажімо, майданчик з видом на Алазанську долину та Великий Кавказький хребет нікого не залишать байдужим. Насолодившись Сіґнаґі, можна продовжити шлях: попити вина в Боржомі, поїсти хачапурі по-аджарськи в місті Ахалціхе і, звичайно, побачити скульптуру закоханих Алі і Ніно в Батумі.

Звісно, у кожного своя романтика. Але хіба є щось краще, ніж розділити незабутні моменти разом з дорогою серцю людиною. Подаровані враження залишаються в пам’яті назавжди, а нова обстановка допоможе віднайти свіжі відтінки в стосунках.

Джерело: nv.ua