Чернівчани просять для “Європейського міста – сучасний Палац спорту”

19 Лютого 2018 22:41

“Європейському місту – сучасний Палац спорту”, – петицію під таким гаслом зареєстрували на сайті Чернівецької міської ради.

“Чернівці – одне з небагатьох міст в Україні, яке на сьогоднішній день не має Палацу спорту.  В сучасних умовах матчі з ігрових видів спорту (баскетболу, волейболу, футзалу…), крім спортивної складової, набувають і розважальний характер. Такі матчі проводяться, передусім, для глядачів, з виступами груп підтримки, конкурсами для дітей, розіграшами призів тощо. Саме глядачі роблять популярними ці види, що сприяє і розвитку спорту в цілому, і пропаганді здорового способу життя. У Чернівцях є команди з баскетболу, волейболу, які грають у вищих дивізіонах чемпіонату України, не так давно команда з футзалу перемагала у першості України, за цими командами стоїть велика кількість дітей, які займаються у відповідних секціях”, – йдеться у тексті петиції.

“Чернівці, як європейське місто (яке на початку ХХ століття було серед провідних в регіоні за розвитком спортивної інфраструктури), заслуговують на Палац спорту, де на вихідні і чернівчани зможуть цілими родинами позитивно проводити дозвілля, і для гостей міста це буде цікавим приводом завітати до столиці Буковини (спортивний туризм). Підтримка улюблених команд, розваги для дітей, концерти та інше. Це виховання і мотивація для дітей займатися спортом, популяризація здорового способу життя, Палац спорту допоможе зробити чернівчан здоровішими, патріотичнішими”, – пише автор петиції Олександр Тюрін.

Він зазначає, що у бюджеті України на 2018 рік запланована субвенція місцевим бюджетам на будівництво/реконструкцію палаців спорту, і просить:

– виділити земельну ділянку під будівництво Палацу спорту на 4-5 тис. глядачів в м. Чернівцях,

– звернутися до уряду з проханням внести м. Чернівці до списку міст, в яких планують будувати Палаци спорту,

– включити будівництво Палацу спорту в програму розвитку фізичної культури та спорту в м. Чернівцях,

– розробити ескізний проект та проектну документацію.

Хоч відповідна петиція була зареєстрована кілька днів тому, 13 лютого, вона набрала вже 240 голосів з 250 необхідних. Збір підписів триває.

Джерело: www.0372.ua