Москва відреагувала на пошкодження будівлі Росспівробітництва у центрі Києва

19 Лютого 2018 21:59

У Москві використали акцію протесту для чергових пропагандистських гасел на адресу України

Міністерство закордонних справ Росії викликало тимчасового повіреного у справах України в Москві Руслана Німчинського, аби висловити йому протест через ситуацію з будівлею Росспівробітництва у Києві, назвавши це “безчинством українських націоналістів-русофобів”.

“Навряд чи можна вважати випадковим збігом той факт, що погром в Російському центрі науки та культури (Росспівробітництво) стався відразу ж після одіозного виступу президента України Петра Порошенка на Міжнародній конференції з питань безпеки в Мюнхені, який був насичений антиросійськими закидами і містив прямий заклик до “боротьби з російським прапором” по всьому світу”, – йдеться в повідомленні МЗС Росії, поширеному 19 лютого.

Нагадаємо, в неділю, 18 лютого, в Києві на Подолі представники Добровольчого руху ОУН закидали камінням будівлі Сбербанку і Росспівробітництва. Внаслідок погрому ніхто не постраждав. Правоохоронці нікого не затримували.

У повідомленні столичної поліції заявили, що за фактом пошкоджень будівель на Подолі проводиться дослідча перевірка.

У свою чергу заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєвназвав неприйнятним пошкодження приміщень офісу Росспівробітництва у центрі Києва під час акції Смерть Росії. Він нагадав про репутаційні втрати країни від таких акцій на міжнародній арені.Фото: Громадське, ТСН

Фото: Громадське, ТСН

Фото: Громадське, ТСН

Фото: Громадське, ТСН

Фото: Громадське, ТСН

 

 

Джерело: nv.ua