Музей Героїв Небесної сотні: влада ухвалила важливе рішення 19:46 19 Лютого 2018

19 Лютого 2018 22:24

В Києві побудують меморіально-музейний комплекс Героїв Небесної Сотні

Відповідний закон уже підписав президент України Петро Порошенко. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

За словами президента, меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні можна спорудити тільки за адресою “Алея Героїв Небесної Сотні”. Він зазначив, що розмістити його в іншому місці не можна.

“Це святе місце не тільки для кожного з нас, хто там був і тримав оборону, а й для кожного українця в Україні та світі”, – заявив Порошенко.

Територія, на якій буде проходити будівництво і облаштування меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні, буде складатися з кількох земельних ділянок, які перебувають у комунальній власності. Також вона включає частину земельної ділянки державної власності, якою розпоряджається держпідприємство “Готель” Україна”.

Нагадаємо, з нагоди проведення 20 лютого пам’ятних заходів, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні, в центрі столиці перекрили рух транспорту. З 22:00 16 лютого до 6:00 22 лютого в Києві заборонено рух транспортних засобів по вулиці Хрещатик – від вулиці Прорізної до Алеї Героїв Небесної Сотні в обох напрямках.

Як повідомляла Politeka, в новорічну ніч в Житомирі невідомі осквернили пам’ятник Небесної сотні, заставивши його порожніми пляшками і сміттям.

Джерело: Politeka

Джерело: politeka.net