На сесії Чернівецької міськради депутати спробують подолати вето мера

19 Лютого 2018 21:41

На сесії Чернівецької міськради депутати спробують подолати вето мера

Сесія збереться у середу

У середу на 17.00 збирається позачергова сесія Чернівецької міської ради, повідомив мер Олексій Каспрук. Також він прокоментував своє вето, яке депутати спробують подолати на сесії.

– Чернівці стали одним з перших міст в Україні, яке увійшло в пілотний проект по застосуванню системи «Prozzoro. Продажі». Система «Prozzoro» дозволяє закуповувати за кошти держави товари, послуги, а система «Prozzoro. Продажі» призначена для прозорого продажу, реалізації майна, оренди  комунальних приміщень, оренди та продажу земельних ділянок тощо, – пояснив міський голова.

22 лютого чернівецькі депутати зберуться на 49 сесію міської ради

– Одним з перших проектів щодо застосування «Prozzoro. Продажі» була б спроба виставити на торги декілька комунальних приміщень, які ми маємо передавати в оренду. Але депутатам це не сподобалось, тому з подачі депутата Гавриша було прийнято проект рішення, який скасовував рішення виконавчого комітету про передачу в оренду через систему «Prozzoro. Продажі» 6 об’єктів.  Це два приміщення на вулиці Шевченка, 41, приміщення на вулиці Садовій, Заньковецької, Сковороди, Шептицького. Всі – в центральній частині міста, – зазначив мер. На цей проект і було накладено вето.

– Якщо депутати вето подолають, будемо пропонувати інший механізм застосування у Чернівцях антикорупційного інструменту «Prozzoro. Продажі», – зауважив Олексій Каспрук.

Джерело: strichka.com