У Чернівцях багатодітнім матерям дали право їздити маршрутками й тролейбусами безкоштовно

21 Лютого 2018 10:41

У Чернівцях багатодітнім матерям дали право їздити маршрутками й тролейбусами безкоштовно

У Чернівцях багатодітнім матерям дали право на пільговий проїзд у міському громадському транспорті.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької міськради, відповідне рішення було ухвалене учора під час засідання виконавчого комітету.

Зокрема, зазначається, що до категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд на міських автобусних маршрутах додали категорію “багатодітні матері”.

“До окремих категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд на міських автобусних маршрутах належать: інваліди війни; учасники бойових дій та особи, прирівняні до них; учасники ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесені до І-ІІ категорій, а також діти-інваліди, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи; реабілітовані особи, які стали інвалідами внаслідок репресій; інваліди І, ІІ та ІІІ групи; пенсіонери за віком; діти-інваліди; діти з багатодітних сімей; діти-сироти; діти позбавлені батьківського піклування; особи, які супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи); ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, державної пожежної охорони, державної кримінально-виконавчої служби України, служби цивільного захисту, держспецзв’язку України; члени сімей військовослужбовців, які загинули (померли) чи пропали безвісти під час проходження військової служби; багатодітні матері”, – йдеться у повідомленні.

Порядок проведення компенсації розповсюджує свою дію на всі тролейбусні маршрути. Коефіцієнт співвідношення кількості окремих категорій громадян, які мають право на пільги, до громадян, що оплачують проїзд, встановлюється згідно з рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради. Підтвердженням статусу пільговика є посвідчення, видане відповідною установою, або пенсійне посвідчення. Документ пред’являється громадянином при посадці в тролейбус і є єдиним документом, що дозволяє пільговий проїзд.

Підставою для погодження департаментом житлово-комунального господарства міської ради звіту про компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок місцевого бюджету є звітні дані перевізника, а саме: контрольно-облікові листи та інші форми звітності, що застосовуються перевізникамом. При цьому за основу при складанні розрахунків приймається виручка від перевезених платних пасажирів, затверджений тариф, кількість перевезених платних пасажирів та коефіцієнт співвідношення кількості пасажирів-пільговиків та пасажирів, що оплачують проїзд.

Компенсаційні виплати перевізнику не здійснюються, якщо впродовж звітного місяця було отримано три і більше обґрунтованих скарг щодо відмови у перевезенні міським транспортом громадян, які мають право на пільги відповідно до законодавства.

Джерело: https://molbuk.ua