АТО буде завершена: Муженко повідомив про початок нової операції на Донбасі

22 Лютого 2018 20:55

ЗВІЛЬНЯТИМУТЬ ДОНБАС? 

Формат антитерористичної операції на Донбасі змінять на операцію Об’єднаних сил, яку очолить військове керівництво. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

«Закон, який 20 лютого був підписаний президентом України, систематизує застосування ЗСУ для виконання тих завдань, які вони виконували в АТО, і зміна формату основної операції. Буде завершена АТО, і ми перейдемо до операції Об’єднаних сил. Це передбачає чітку структуру системи управління, підпорядкованість певних сил і засобів військового керівництва, створення об’єднаного оперативного штабу як основного органу управління цієї операції на території Донецької та Луганської областей», – сказав Муженко.

За його словами, це дозволить систематизувати залучення підрозділів Збройних Сил України та підрозділів і сил інших складових сектору безпеки «більш ефективно і в рамках правового поля застосовувати ЗСУ».

Також він зазначив, що очолить штаб Об’єднаних сил «людина з бойовим досвідом».

«У нас є відповідні кандидатури. Вони вимагають певної процедури узгодження. І після цього в найкоротші терміни вони будуть надані президенту України для затвердження такої кандидатури. Це буде людина, що має бойовий досвід і досить навичок, знань і практичного досвіду для того, щоб виконувати такі завдання », – додав глава Генштабу.