Цей день в історії: хто придумав «Біг-Мак» та яку картину Пікассо продали до Росії

4 Травня 2018 09:54
Цей день в історії: хто придумав «Біг-Мак» та яку картину Пікассо продали до Росії

1626 – індіанці продали голландським колоністам острів Манхеттен за дрібниці, на суму 60 гульденів. Пізніше англійці назвуть місто, засноване тут, Нью-Йорком.

1715 — у Парижі виготовлено першу складану парасольку. В США в середині 20 століття жіночу парасольку пропонувалося використовувати як засіб захисту не від дощу, а від нападів на вулиці: ці парасольки після простого натиску на ручку, випускали хмару сльозоточивого газу у бік лиходія і одночасно включали сирену. В Україні парасольки з’явилися в кінці 18 століття. Вони прийшли разом з модами, модистками і іншими паризькими досягненнями.

Цей день в історії: хто придумав «Біг-Мак» та яку картину Пікассо продали до Росії

1968 – в меню мережі “Макдональдз” вперше з’явився “Біг Мак”. Біг Мак був придуманий Джимом Деллігатті, одним з перших франчайзерів. Спочатку він створювався як конкурент аналогічного гамбургера ресторану Big Boy, але згодом виявився настільки популярним, що в 1968 році став продаватися у всіх штатах США. Однією з особливостей, що відрізняє його від всіх інших гамбургерів того часу, став третій шматок хліба, стабілізуючий вміст, що не дає гамбургер розвалитися. Сьогодні Біг Мак відомий у всьому світі.

1982 – найвищу вершину світу Еверест уперше підкорили радянські альпіністи.

2000 — предмети із затонулого “Титаніка” були продані з аукціону “Сотбіс” за 60 тисяч доларів.

2006 – в Нью-Йорку на аукціоні “Сотбіз” була продана картина Пабло Пікассо “Дора Маар із кицькою” за 95,2 мільйона доларів, покупець – багатій із Росії. Сума, за яку була продана картина стала другою за величиною, коли-небудь заплаченою на торгах за твори мистецтва.