У Лондоні можуть заборонити рекламу фаст-фуду в транспорті

12 Травня 2018 10:06

Такий проект запропонували в рамках боротьби з дитячим ожирінням

<p style="text-align: justify;">Фото: Pixabay</p>
Фото: Pixabay

Лондонський мер Садик Хан запропонував заборонити рекламу продуктів харчування з високим вмістом жиру, холестерину, солі і цукру в транспортній мережі міста в рамках боротьби з ожирінням у дітей. Про це повідомляє AFP.

Мер також запропонував заборонити відкриття нових точок з продажу фаст-фудів на відстані ближче 400 метрів від шкіл.

Дитяче ожиріння в Лондоні – це бомба уповільненої дії, і я маю намір рішуче діяти … Саме тому я пропоную заборонити рекламу шкідливої нездорової їжі в метро і автобусній мережі“, – сказав Хан.

За офіційними даними, майже 40% дітей в Лондоні віком від 10 до 11 років мають зайву вагу або страждають ожирінням. Великобританія вже забороняє рекламу продуктів харчування і напоїв з високим вмістом жиру, цукру і солі в засобах масової інформації, де більше 25% аудиторії – діти.

Раніше ми писали, що понад 2 тис. німецьких лікарів написали відкритого листа канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, міністрам її уряду і лідерам партій, закликавши вести боротьбу із зайвим вживанням цукру на федеральному рівні.

Також з 6 квітня у Великобританії і Ірландії почав діяти податок на солодкі газовані напої, що містять більше 5 г цукру на 100 мл. Щоб уникнути податку, багато виробників заздалегідь знизили вміст цукру в своїй продукції.