Український фільм «Донбас» отримав нагороду у Каннах

19 Травня 2018 09:48

Український фільм режисера Сергія Лозниці «Донбас» отримав нагороду на Каннському кінофестивалі. Про це пише «Радіо Свобода», передає Львівський портал.

 

Про те, що фільм «Донбас» отримав престижну кіно нагороду на Каннському фестивалі, повідомив український продюсер Денис Іванов.

Cтрічка Сергія Лозниці була номінована у другій за важливістю конкурсній програмі в французьких Каннах ‒ «Особливий погляд».

Зазначимо, Фільм «Донбас» на Каннському кінофестивалі презентували 9 травня. ​Це була світова прем’єра фільму «Донбас». Вихід стрічки в український прокат запланований на 2018 рік.

Фільм «Донбас» створювався в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Українським копродюсером був Денис Іванов та кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Сценарій фільму заснований на документальних матеріалах. У ньому розповідають про події, що відбувалися на сході України. У центрі уваги – «люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв’язки, коли речі перестають називатися своїми іменами».

Це друга картина Лозниці, в якій з’являються персонажі «русского мира». У документальному фільмі «День перемоги» (2018) «нічні вовки» та інші «ура-патріоти» з прапорами «Новоросії» та «георгіївськими стрічками» відзначають 9 травня в Берліні.

Знімали «Донбас» в Кривому Розі, над картиною працювала велика міжнародна команда, в тому числі й росіяни.

Джерело ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ