Близько 150 машиністів «Львівської залізниці» оголосили безстроковий страйк

24 Травня 2018 09:58

У вівторок, 22 травня, працівники локомотивного депо «Львів-Захід» регіональної філії «Львівська залізниця» розпочали «італійський» страйк, відмовившись виїжджати на маршрути на несправних локомотивах.

Про це повідомила Конфедерація вільних профспілок України у вівторок, 22 травня.

Читайте також: У Львові на станції «Скнилів» 150 людей перекрили колію через брак вагонів в електричці (ФОТО)

Згідно повідомлення профспілок, рішення приєднатися до акції, яка вже дев’ятий день триває на «Укрзалізниці», ухвалив трудовий колектив підприємства.

«А оскільки й у цьому депо більшість тепловозів, які здійснюють перевезення вантажів, давно відслужили свій термін, або мають ті чи інші несправності, вони через це сьогодні не вийшли на лінію. Робота депо зараз заблокована, а вантажні перевезення не здійснюються», – повідомили у Конфедерації профспілок.

Як відомо, всеукраїнська акція залізничників почалася 14 травня з Кременчуцького локомотивного депо, працівники якого відмовились вивозити з депо несправні локомативи. Цю акцію працівники залізниці назвали «робота за інструкцією» (Work-to-rule). Її суть полягає у тому, що робітники працюють виключно за посадовими інструкціями, зокрема, стосовно охорони праці та норм безпеки. До цієї акції згодом приєднались працівники залізниці інших міст: Запоріжжя, Полтави, Тернополя, Синельникового, Миронівки (Київська обл.) Дарниці (м. Київ), Коростеня.

Пізніше до «італійського страйку» приєднались працівники залізничного цеху найбільшого в Україні гірничо-металургійного комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг», через що на три дні зупинилась робота комбінату.

О 14:00 21 травня до акції протесту приєднались працівники локомотивного депо «Львів-Захід», що обслуговує та відправляє електровози.

У Львові до «італійського» страйку приєдналось близько 150 працівників – це майже усі машиністи та їхні помічники. Працівники кажуть: 99% електровозів – несправні.

Працівники депо «Львів-Захід» разом із колегами з інших областей не припинятимуть акцію, поки керівництво «Укрзалізниці» не виконає їхні вимоги:

  • Підвищення заробітної плати;
  • Зменшення пенсійного віку до 55 років;
  • Покращення технічного стану локомотивів.

Керівництво залізниці наразі веде перемовини зі страйкарями.

Конфедерація вільних профспілок України також повідомила, що до акції невдовзі може приєднатися й колектив моторвагонного депо «Львів», який займається підготовкою рухомого складу до приміських пасажирських перевезень.