Купальний сезон на чернівецькому міському пляжі офіційно має розпочатися наступного тижня

24 Травня 2018 10:01

Відповідно до розпорядження Чернівецького міського голови, місцем масового відпочинку на воді визначено територію міського пляжу на річці Прут. Тож до 25 травня міська рятувальна служба на воді має її підготувати до купання. 

Купальний сезон на чернівецькому міському пляжі офіційно має розпочатися наступного тижня, одна десяток людей вже відпочивають біля водойма. Хтось купається, засмагає, а є ті, хто прийшов сюди просто погуляти.

Альона, відпочивальниця: Щось хороше сказати важко. Нічого тут не підготовлено. Пандусів для візку немає. Пісочниця не засипана. Гойдалки дивні. Але як немає де відпочивати, то відпочиваємо тут.

Георгій, відпочивальник: “У цій зоні прибирають, тут більш-менш, а там далі треба , щоб хтось приходив і прибирав”.

Максим, відпочивальник: “Тут все є для гарного відпочинку влітку. Тут є мангал та підготовлені дрова. Ні не безкоштовно. 100 гривень коштує місце, можна ось там безкоштовно відпочити”.

На території пляжу можна скористатися загальним туалетом. Однак помитися та переодягнутися поки ніде. Душові кабіни та кабіни для переодягання зачинені. Літні кафе теж не працюють, повідомляє Буковина

Олексій, будівельник: “Обшиваємо приміщення вагонкою, щоб був якийсь вигляд. Чекаю ще трішки матеріалу і до вечора будемо доробляти.  Планується на другому поверсі кафе.

Міська рада зобов’язала чернівецьку рятувальну службу на воді підготувати рятувальне та водолазне спорядження до купального сезону. Поки рятувальники чергують на воді, інші готують своє спорядження.

Василь Маник, начальник Чернівецької міської рятувальної станції на воді:  “На сьогоднішній день усі рятувальники готові, щоб можна було вчасно людям надавати допомогу. На даний час ведеться покраска, все робиться, щоб можна було надати допомогу.  На сьогоднішній день 6 матросів-рятувальників, 6 водолазів, два моториста, а медик з першого числа має прийти на роботу, штат повністю укомплектований.  Лоток ми виставляємо дві, якщо треба, то маємо можливість більше виставити лоток. Все залежить від того скільки людей, буде купатися у воді”.

Перед початком купального сезону рятувальники обстежать дно річки, де купатимуться люди.

Віталій Матвієнко, начальник рятувальної служби на воді: “Є першочергові. Це впершу чергу підготовка технічних засобів, плав засобів. Обладнання водолазів, паспортизація об’єктів і підготовка особового складу до виконання своїх обов’язків. Проблеми, які існують це проблеми робочі, вони вирішуються. Все йде за планом, форсмажорів немає. Тому казати, що у нас щось не виходить є не доречно.

До 25 числа усі завдання, які вам поклала міська рада виконаєте?

“Я думаю, що немає підстав казати, що буде якось по-іншому”.

Дмитро Заня, журналіст: “Фахівці Чернівецького лабораторного центру відібрали проби води з річки Прут. Результат аналізу буде відомий  найближчими днями. Тож, чи безпечно купатися у річці ми вам повідомимо у найближчих випусках новин”.