У Кирилівці Запорізької області сильні дощі затопили половину баз відпочинку

29 Травня 2018 10:18

Починаючи з 26 травня на узбережжі Азовського моря погіршилися погодні умови, що призвело до часткового підтоплення баз відпочинку у Кирилівці Запорізької області.

За повідомленням рятувальників, через різку зміну напрямку вітру (північно-східного та східного), розпочався шторм і коливання рівня води.

«Станом на 15:00 [понеділка] 28 травня близько 50% баз відпочинку підтоплені водою на 15-20 см. На момент виникнення, в деяких випадках, вода взагалі досягала рівня 0,5 м», – йдеться у повідомленні. При цьому рятувальники не назвали кількості підтоплених баз.

Рятувальники також повідомили, що станом на 15:00 понеділка близько 100 людей перевезли тракторами. Ще 30 машин та близько 100 людей, які перебували на найпроблемнішій ділянці, рятувальники на автомобілі високої прохідності відбуксирували на безпечну територію.

В обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій зауважили, що подібні ситуації щорічно виникають у прибережній зоні та пов’язані зі зміною циклонів і сильними поривами вітру.